Vergunning Tuinhuis

Bent u toe aan veranderingen aan uw tuin? Wilt u bijvoorbeeld een mooi schuurtje of een tuinhuis bouwen in uw tuin? Zorg dan altijd voor een vergunning tuinhuis. U heeft een vergunning tuinhuis nodig als u een tuinhuis of een vergelijkbaar object gaat bouwen in uw tuin. U kunt niet zomaar met het bouwen van een tuinhuisje beginnen. Er zijn eisen waaraan de bouw moet voldoen, althans waaraan u moet voldoen alvorens u een aanspraak kunt maken op een vergunning tuinhuis.

Er wordt altijd goed gekeken naar de impact die de bouw van een dergelijk project heeft op het aangezicht van de straat en op de overlast die buren ervan zouden kunnen hebben. Daarom doet u er goed aan om over te gaan tot aanvraag van een vergunning. Tuinhuis, schuur, garage, het maakt niet uit wat u van plan bent te gaan maken. In veel gevallen kunt u echt niet zomaar met de bouw beginnen.

Regel uw vergunning tuinhuis

Denk dus eerst altijd even goed na voordat u begint met het bouwen van uw tuinhuisje. Denk goed na over de plaats, denk goed na of de buren er last van kunnen hebben, pas als u zelf gekeken heeft, kunt u zonder problemen overgaan tot de aanvraag van een vergunning tuinhuis. Een vergunning tuinhuis kan u in dit geval dan ook haast niet ontgaan.

Als u eerst zelf goed heeft onderzocht of u mensen tot last bent of dat het een te rigoureuze verandering voor de buurt is en dit niet het geval blijkt te zijn, dan zit de vergunning ook wel goed.

Alles in orde

Kijk dus eerst zelf goed! Ga dan pas over tot aanvraag van een vergunning. Begin sowieso niet met bouwen voordat u de vergunning heeft aangevraagd. Dat scheelt u een hoop ellende en tijd.