Vergunning Garage

Kunt u uw auto niet meer kwijt of wilt u wel eens lekker binnen aan uw fiets klussen als deze een lekke band heeft of eens opgeknapt moet worden. Dan is het wellicht een idee om een garage aan uw huis te bouwen.  U dient dan wel eerst voor een vergunning garage te zorgen. U heeft een vergunning garage nodig als u een garage of een identieke verandering aan uw huis wilt realiseren.

U kunt niet zomaar een garage aan uw huis toevoegen. Uw plan moet eerst getoetst worden door de gemeente alvorens u aanspraak kunt maken op een vergunning garage. Er wordt altijd gekeken naar het feit of een garage het zicht van bijvoorbeeld uw buren belemmert of dat het een obstakel voor anderen kan zijn.

Daarom doet u er goed aan om over te gaan tot aanvraag van een vergunning. Garage, schuur, uitbouw, het maakt niet uit wat u aan wilt bouwen, u heeft bijna altijd een vergunning nodig als het groter is dan een keukenkastje.

Hoe kom ik aan een vergunning garage

U moet dus wel eerst goed nadenken alvorens u begint met het uitbreiden van uw huis, voordat u die mooie garage laat bouwen of zelf bouwt. Het is even een kwestie van de juiste procedures volgen en de juiste wegen binnen de gemeente bewandelen, maar dan is een vergunning veelal geen probleem als uw wens redelijk is.

Maar kijk eerst zelf eens of u denkt dat u een vergunning garage denkt te krijgen of dat er nog wat obstakels zijn die u eerst weg kunt nemen. Een vergunning garage is echt nodig voordat u begint.

Juiste procedures

Bewandel dus de juiste wegen, volg de juiste procedures en die garage komt er wel! Het kost u even wat tijd, maar dan zit u zeker goed.