Bouwvergunning Serre

Bent u toe aan veranderingen aan uw huis en wilt u uw tuin in huis halen? Denk dan eens aan het bouwen van een serre. Als u dit van plan bent, zorg dan wel dat u een bouwvergunning serre aanvraagt. Het klinkt misschien overdreven, maar het is een vereiste alvorens u begint te bouwen aan uw project.  U heeft een bouwvergunning serre nodig als u een serre of iets dat door moet gaan als serre wilt gaan bouwen aan uw huis. Uw gemeente heeft bepaalde plannen met de buurt, heeft een bestemming waarin uw serre moet passen.

Daarom moet de serre of althans de plannen die u heeft voor de bouw van een serre voldoen aan de eisen en regels die de gemeente stelt alvorens u recht heeft op een bouwvergunning serre. Het is verstandig om over te gaan tot aanvraag van een bouwvergunning. Serre, tuinhuisje, aanbouw, al deze zaken kunt u realiseren, maar u heeft toestemming van uw gemeente nodig.

Hoe regel ik een bouwvergunning serre?

Het is niet heel ingewikkeld om een bouwvergunning serre aan te vragen. U kunt hiervoor eenvoudig terecht bij de gemeente. Zij helpen u graag verder. U moet hiervoor wel een concreet plan hebben, zodat de gemeente eerlijk en onderbouwd kan inventariseren of u aanspraak kunt maken op een bouwvergunning serre.

Om u tijd en moeite te besparen is het verstandig om eerst zelf na te gaan of u met de aanbouw anderen tot last zou kunnen zijn en of er zaken kunnen zijn waardoor een vergunning niet toegestaan zou kunnen worden.

Zorg ervoor dat er geen obstakels zijn

Als er geen obstakels zijn, u niemand tot last bent en u de plannen van de gemeente niet in de war gooit, dan zal een vergunning in de meeste gevallen geen probleem zijn.